Trénerka Hejková: Sen sa mi zmenil na nočnú moru

15.12.2011 Celý región

VALENCIA 15. decembra (WEBNOVINY) - Vedenie ženského španielskeho basketbalového klubu Ros Casares Valencia s okamžitou platnosťou odvolalo z funkcie trénerky Slovenku Natáliu Hejkovú.

"Toto rozhodnutie mi oznámili po stredajšom víťaznom euroligovom zápase s poľskou Gdyňou (84:70). Vždy som snívala o pôsobení vo Valencii, no tento sen sa zmenil na nočnú moru. Toto rozhodnutie klubu ma oslobodilo od útoku na moje zdravie, no viac sa k tomu teraz nechcem vyjadrovať," skonštatovala vo štvrtok pre agentúru SITA Natália Hejková.

Podľa jej slov jej väz definitívne zlomila minulotýždňová nečakaná prehra Ros Casares pod košmi litovského tímu VIČI Aistés Kaunas 72:73. Valencia je napriek tomu v A-skupine po 10. kole na 1. mieste (8 - 2), v najvyššej španielskej súťaži (LFB) dokonca bez prehry vedie tabuľku, keď v doterajších deviatich súbojoch nenašla premožiteľa.


Vianoce doma

Štvornásobná víťazka Euroligy a najúspešnejšia ženská európska basketbalová trénerka viedla Valenciu od februára tohto roka.

"Vianoce strávim doma v Bratislave, letenku mám na 22. decembra," zakončila Hejková.

Žilinská rodáčka v minulosti úspešne koučovala Ružomberok (1999 a 2000 víťazstvo v Eurolige, 3-krát majster Československa, 10-krát majster Slovenska), maďarský tím MKB Euroleasing Šopron, ruské kluby Spartak Moskovská oblasť (2007 a 2008 víťazstvo v Eurolige, 2-krát majster Ruska) a Dinamo Moskva.

Začiatkom leta viedla ženskú reprezentáciu SR na majstrovstvách Európy 2011 v Poľsku. Nástupcom 57-ročnej Hejkovej sa stal málo známy Roberto Íniguez, ktorý pracoval ako asistent trénera v mužskom basketbalovom klube z Valencie.
 

Vyberte región